Beleggers investeren recordbedrag in Nederlandse woningen

Beleggers hebben in de eerste drie kwartalen van 2016 voor een bedrag van twee miljard euro in Nederlandse woningen geïnvesteerd. Dat is een historisch hoog bedrag.
De verwachting is dat over heel 2016 genomen het recordniveau van 2014 wordt overtroffen, meldt vastgoedadviseur CBRE donderdag in een rapportage over de Nederlandse woningmarkt.

In het derde kwartaal van 2016 werd voor een bedrag van 701 miljoen euro geïnvesteerd in de woningmarkt, een stijging van 10 procent ten opzichte van datzelfde kwartaal een jaar eerder.

De toename is volgens CBRE te verklaren door het tekort aan woningaanbod in Amsterdam en in toenemende mate in steden als Rotterdam en Utrecht. Het gemiddelde prijsniveau van woningen in Amsterdam en Utrecht ligt momenteel boven het piekniveau uit 2008.

Ook zou het huidige prijsniveau het aantrekkelijker maken om oud bezit te verkopen. De gemiddelde verkoopprijs van bestaande koopwoningen is in het derde kwartaal met 5,9 procent gestegen ten opzichte van dezelfde periode een jaar eerder.

De vastgoedadviseur verwacht dat de investeringen over heel 2016 het niveau van 2014 zullen ontstijgen. Toen besteedden beleggers 2,9 miljard euro aan woningen.

Door: NU.nl

Reacties zijn gesloten